UGDYMAS KARJERAI
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt

Tikslas

Karjeros ugdymo mokykloje tikslas – padėti susikurti savo karjeros kelią, t.y. pažinti save ir savo aplinką, pasirinkti karjeros veiklas ir mokymosi sritį, sudaryti karjeros planą ir pasirengti jo įgyvendinimui. Tuo pačiu padės tobulinti gebėjimus, reikalingus karjeros kelyje. 

Uždaviniai:

1.Supažindinti kas yra karjeros ugdymas.

2.Padėti nustatyti lankytojų gebėjimus ,  nuo ko priklauso jų gebėjimai „NORIU-GALIU-REIKIA“. 3.Supažindinti su profesinio švietimo literatūra ir internetinėmis svetainėmis, kuriose pateikta informacija apie profesinį informavimą, supažindinti profesijų pasauliu.

Karjeros ugdymo veiklos sritys:

 

  • karjeros ugdymo veiklos planavimas, organizavimas ir koordinavimas;
  • pagalba asmenims, ieškantiems ir naudojantiems profesinę informaciją;
  • bendradarbiavimas su įstaigomis, teikiančiomis profesinio informavimo ir konsultavimo paslaugas;
  • šviečiamojo darbo profesinio informavimo klausimais organizavimas.

 

Karjeros ugdymo paslaugos:

 

  • profesinis informavimas,
  • profesinis konsultavimas,
  • profesinis švietimas.

Kam teikiamos karjeros ugdymo paslaugos?

  • mokiniams,
  • tėvams (globėjams),
  • mokytojams,
  • socialiniams pedagogams,
  • psichologams,
  • visiems besidominantiems.

Naudinga informacija

  • Ugdymo karjerai bendroji programa

http://www.mukis.lt/lt/profesinio_orientavimo_paslaugos_mokyklose/uk_bendoji_programa.html

 

Testai

 Informacija apie profesijas:

Informacija apie egzaminus

Filmai apie profesijas

Mokymo įstaigos

 

 

Ką man veikti gyvenime? Dabar – mokykla, o toliau? Kuo aš norėčiau tapti? Koks darbas ar veikla man tiktų ir patiktų? Tokie ir panašūs klausimai mokiniams kyla gana ankstyvame amžiuje ir gana anksti mokiniai turi apsispręsti, kokia kryptimi žengs toliau. Tačiau, kad žinotum, ką pasirinkti, reikia žinoti, iš ko gali rinktis. Taigi, 2018 m. sausio 17 d. aštuntos, devintos ir dešimtos klasės mokiniai vyko į Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusią 1-ąją „Profesinio mokymo mugę 2018“ ir kartu su ja vykusią 17-ąją „Aukštųjų mokyklų mugę“. Išvykoje mokiniai buvo supažindinti su aktualiomis Lietuvos darbo rinkoje profesijomis, karjeros galimybėmis bei perspektyvomis.

 Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

2017 m. lapkričio 27 d. į mokyklą buvo atvykę svečiai iš Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro. Lektoriai praktiškai 8, 9 ir 10 klasių mokiniams pristatė 3 aktualiausias profesijas. Kiekvienas mokinys turėjo galimybę iš arti pamatyti ir bent trumpam pasijusti tikrais pristatytų profesijų darbuotojais. Renginio pabaigoje vyko protmūšis, dovanų mokiniams dalinimas. Visiems mokiniams, dalyvavusiems renginyje, buvo įteikti diplomai. 

Psichologė Gintė Ulinskaitė


 

 

2017 m. lapkričio 24 dieną mokykloje vyko karjeros ugdymo renginys, kurio metu iš Vakarų laivų gamyklos atvykusi atstovė, supažindino 8, 9 ir 10 klasių mokinius su specifine laivų statybos ir remonto pramone. Renginio metu mokiniai sužinojo apie laivų statybos ir remonto pramonėje dirbančias profesijas, buvo pristatytos galimos mokymosi kryptys, stipendijos bei karjeros galimybės. Siekiant įtvirtinti gautas žinias, mokiniai aktyviai dalyvavo viktorinoje, o pasirodžiusieji geriausiai – apdovanoti prizais. 

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

2016-05-22 d. mūsų mokykloje lankėsi  Kauno statybininkų rengimo centro atstovės. Specialistės išsamiai pristatė Kauno statybininkų rengimo centrą, mokymosi programas, mokymosi galimybes. Atviroje pamokoje dalyvavo 8-10 kl. mokiniai. Mokiniai diskutavo, uždavė dominančius klausimus susijusius su mokymusi šioje įstaigoje.

Ugdymo karjerai konsultantė Vilma Kvietkuvienė

 

2016-04-14 d. su 10 kl. mokiniais dalyvavome „Atvirų durų dienose“.  Aplankėme Jonavos politechnikos mokyklą, Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centrą ir Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centrą. Mokiniai susipažino su minėtose mokymo įstaigose esančiomis mokymo programomis, stojimo sąlygomis bei turėjo galimybę sudalyvavimas atvirose profesijų pamokose.

Ugdymo karjerai konsultantė Vilma Kvietkuvienė

  

2016-05-08 8-10 kl. mokiniams buvo organizuojamas susitikimas su Jonavos politechnikos mokyklos atstovais. Mokiniai susipažino su mokymosi galimybėmis politechnikos mokykloje, sužinojo apie esamas ir naujas mokymosi programas, stojimo tvarką. Mokiniai turėjo galimybę užduoti rūpimus klausimus ir sužinoti informaciją apie mokymąsi Jonavos politechnikos mokykloje.

Ugdymo karjerai konsultantė Vilma Kvietkuvienė

 

2015-03-16 mūsų mokykloje lankėsi Jonavos politechnikos mokyklos karjeros koordinatorė ir konsultantė. Specialistės pristatė mokymosi galimybes politechnikos mokykloje, naujas ir esamas mokymosi programas, stojimo tvarką.  Atviroje pamokoje dalyvavo 8-10 kl. mokiniai. Mokiniai turėjo galimybę gauti atsakymus į dominančius klausimus susijusius su tolimesnėmis mokymosi perspektyvomis. Buvo diskutuojama apie profesijų pasirinkimą, įsidarbinimo galimybes.

Psichologė V. Kvietkuvienė

 

Rajoninė Karjeros diena  Jonavos „Lietavos“ pagrindinėje mokykloje. 2013 m. spalio mėn. 

Spalio 29 d. Kauno statybininkų rengimo centre   vyko Karjeros dienos „Ateik, pamatyk, išbandyk“. Į šį renginį vyko ir mūsų 9-10 klasių mokiniai kartu su karjeros ugdymo koordinatore L.Stepšiene. Mokiniai liko patenkinti, kad šis renginys buvo tarytum išskirtinis, nes jie galėjo ne tik išgirsti apie profesijas, tačiau ir jas „paliesti“.

Gruodžio 2 dieną mokykloje lankėsi KTU dėstytojai, kurie pristatė Aprangos dizaino, mados inžinierijos  specialybės kursą. Pateikė skaidres apie jaunimo madą. Atsakinėjo į moksleivių klausimus.


Informacija atnaujinta: 2018-07-19 17:04:24