2013-2014 M.M.
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt

 

Įvairių dalykų integracija  dažnai tampa neatsiejama moksleivių ugdymo dalimi. Tokiu metodu skatinamas moksleivių susidomėjimas, mokymosi motyvacija. Vis dažniau integruojami dalykai, kurie iš pirmo žvilgsnio neturi nieko bendro. To įrodymas – pavasarį organizuotas konkursas „1:0 vokiečių kalbos naudai“. Tai Europos Komisijos remiamo projekto “Football² – international youth football and education” dalis. Mokytojos S. Ržeutskajos  pasiūlymą dalyvauti šiame konkurse Ruklos J. Stanislausko pagrindinės mokyklos 5-6 klasių moksleiviai sutiko su dideliu susidomėjimu. Vaikus labai viliojo galimybė laimėti kelionę į užsienį. Juk pagrindinis šio konkurso prizas – dviejų dienų išvyka į Berlyną.  Ilgas valandas po pamokų, mokytojos S. Ržeutskajos padedami vaikai mokėsi  vokiečių kalbos, atliko pavyzdines viktorinosorganizatoriu pateiktas  užduotis. Tuo tarpu kūno kultūros mokytoja E. Kazlauskienė mokyklos stadione tobulino moksleivių futbolo žaidimo techniką. Konkurso viktorinos užduotys buvo sunkios, bet įdomios: vaikai turėjo atlikti užduotį „Žodžių loto“, sudalyvauti futbolo komandų žinovų domino žaidime, atsakyti į pateiktus testo klausimus ir kt. Vokiečių kalbos konkurso metu parodę gerus rezultatus, iš futbolo aikštės mūsų vaikai išėjo absoliučiais nugalėtojais. Ir štai paskelbti nugalėtojai… Savo pergale negalėjome patikėti net ir tada, kai rankose laikėme pagrindinį prizą – kelionės į Berlyną kuponą.

Iškovoję pagrindinį prizą, vaikai nekantriai laukė dienos, kai pagaliau vyks į Vokietiją. Ir štai ši diena išaušo. Pirmiausiai konkurso organizatoriai pasirūpino galimybe vaikus  supažindinti su Berlyno miestu centru. Ir nors dangų temdė tamsūs debesys, o ekskursantus pasitiko nesiliaujantis lietus – tai neaptemdė vaikų nuotaikos. Pažintį su miestu pradėjome nuo Aleksandro aikštės. Kadaise buvusi paprasta miesto turgavietė, dabar tai dažniausiai miesto gyventojų ir turistų lankoma vieta. Po 1805 m. ji buvo pavadinta Alexandro aikšte -  Rusijos imperatoriaus  Aleksandro I-ojo garbei. Čia pat vaikų dėmesį patraukė ir Berlyno televizijos bokštas, kuris, kaip bebūtų gaila, yra gerokai aukštesnis už Vilniaus televizijos bokštą. Vaikai sužinojo, kad jo aukštis siekia net 368 metrus, o pastatytas jis buvo 1969 metais. Keliaudami po miestą  pėsčiomis stabtelėjome prie didingų Brandenburgo vartų, pamatėme Reichstagą. Didelį įspūdį paliko nepaprastos architektūros Berlyno katedra.Vaikai taip pat galėjo pamatyti Berlyno sienos fragmentą. Tos pačios sienos, kuri ne vieną dešimtmetį dalijo ne tik miestą, bet ir visą šalį į dvi priešiškas stovyklas. Po pietų susitikome su Gėtės Instituto Pedagoginio bendradarbiavimo programų koordinatore ponia  Margarita Repečkiene, Vokietijos-Čekijos futbolo mokyklos atstovu Geraldu Prellu, kitais  konkurso organizatoriais, konferencijos dalyviais, komandomis iš kitų šalių. Atsiminimui padarėme bendrą nuotrauką.

Sekanti diena taip pat nepagailėjo įspūdžių. Iš viešbučio vykome tiesiai į Berlyno Olimpinį stadioną.   Mokiniai buvo pakerėti jo dydžiu, juk vienu metu čia  telpa net 74 228 žiūrovų. Savo namų rungtynes šiame stadione žaidžia Hertha BSC Berlin futbolo klubas. Širdyje suruseno viltis, kada nors susirungti čia su tikrais profesionalais. Kodėl gi ne?..  Šalia stadiono esančiose treniruočių aikštėse nugalėtojų komandoms iš Slovakijos, Latvijos, Čekijos ir kitų šalių, jų tarpe ir mūsų moksleiviams,  buvo surengtos futbolo treniruotės. Su vaikais dirbo patyrę Hertha BSC  klubo treneriai.  Po treniruočių mūsų komanda turėjo galimybę susirungti su varžovais. Ir čia Ruklos  moksleivius lydėjo sėkmė – vėl iškovota pirma vieta. Įdomu buvo stebėti ir kitų komandų žaidimą. Aistringai palaikėme Latvijos komandą. Varžybų uždarymo  ceremonijos metu  Gerald Prellas įteikė mūsų moksleiviams laimėtojų taurę ir diplomą.    Vaikų džiaugsmui nebuvo ribų. Ir nors po sunkių varžybų ir įtemptos  dienos, praleistos stadione laukė ilga kelionė į Lietuvą, visų veidai spindėjo džiaugsmu.

  Į mokytojų Eglės ir Svetlanos klausimą, ar norėtų dalyvauti panašiame konkurse dar kartą, vaikai nedvejodami atsakė „taip“. Taigi,  tikimės, kad konkurso organizatoriai kitais metais pradžiugins Lietuvos moksleivius savo naujomis įdėjomis.

                                                                 Ruklos J. Stanislausko pagrindinės mokyklos

                                                                                       mokytoja Svetlana Ržeutskaja

 

  

 

„KENGŪRA 2014“

Tarptautiniame matematikos konkurse ,,Kengūra“ 3a klasės mokinys Konradas Žardeckas  ,,Mažylių“ grupėje tarp rajono moksleivių pateko į 10-tuką. Sveikiname!!!

 

RAJONINIS PIEŠINIŲ KONKURSAS „PAVASARIO SPALVOS“

Žydra spalva nupiešti giedrą dangų,
Vaivorykštės spalvom- linksmus vaikus,
Žalia-medelį, augantį po langu,
Ruda-savus, jaukius namus.

Kiekvienais metais JMB klubas ,,Medeinė“ organizuoja rajoninį  piešinių konkursą skirtą pasaulinei Žemės dienai. Šiemet tema buvo ,,Pavasario spalvos“. 3a klasės mokinys Dominykas Lapienis  pateko tarp prizininkų ir buvo pakviestas į apdovanojimus, kurie vyko Jonavos miškų urėdijoje. Vaikai buvo apdovanoti spalvingais diplomais, piešimo priemonėmis. Vaišinosi saldumynais.

 3a kl. mokytoja Edita Šereikaitė

 

 

NETIKĖTA PERGALĖ TARPTAUTINIAME KONKURSE

Nacionalinėje futbolo akademijoje finišavo unikalus ir didelio pasisiekimo įvairiose Europos šalyse sulaukęs futbolo konkursas „1:0 vokiečių kalbos naudai“. Iš 37mokyklų, pateikusių darbus pusfinaliui, buvo atrinktos 17, jų tarpe ir mūsų mokyklos  moksleivių komanda.

Balandžio 11 dieną, 17 geriausių šalies komandų varžėsi tarpusavyje finale ir kovojo dėl pagrindinio konkurso prizo – išvykos į Berlyną ir susitikimo su Vokietijos elitinėje futbolo lygoje žaidžiančio klubo „Hertha BSC“ futbolininkais ir treneriais. 

Finalo metu komandos turėjo kuo greičiau ir tiksliau atsakyti  į viktorinoje pateiktus klausimus, išspręsti testą, sudėlioti domino, parašyti žodžius ir komandų pavadinimus vokiškai. Antroje renginio dalyje komandos turėjo parodyti, kuri yra stipriausia futbolo aikštėje. 

Po atkaklios kovos ir visą dieną trukusių užsiėmimų nugalėjo ir kelialapį į Vokietijos sostinę iškovojo mūsų mokyklos komanda. 5-6 klasių moksleiviai įrodė, kad užsienio kalbos galima išmokti ir per labai trumpą laiką. Na o futbolo aikštėje mūsų komandai nebuvo lygių… Konkursas „1:0 vokiečių kalbos naudai“ yra Europos Komisijos remiamo projekto “Football² – international youth football and education” dalis. Vaikai susitiks Berlyne su komandomis iš kitų šalių.

Moksleivius konkursui ruošė kūno kultūros mokytoja Eglė Kazlauskienė ir vokiečių kalbos mokytoja Svetlana Ržeutskaja.

 

RAJONINĖ VIKTORINA „KNYGŲ VALDOVAI“

2014 metų balandžio 4 dieną  penkių mokyklų 5-6 klasių moksleivių  komandos Jonavos Šveicarijos pagrindinėje mokykloje rungėsi viktorinoje–konkurse „Knygų valdovai“. Konkursas skirtas Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti. Jame dalyvavo ir mūsų mokyklos komanda: Gintarė Eismontaitė – 5a klasė, Robertas Bacevičius – 6a klasė, Simonas Budrys, Gabija Matiukaitė, Germanas Žilinskas – 6b klasė(lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė).

Kiekvienoje konkurso stotelėje  moksleivių laukė skirtingos   užduotys: reikėjo teisingai sujungti rašytojų pavardes su kūrinių pavadinimais, klausytis skaitomo teksto ir įvardyti kūrinio pavadinimą, pasakyti rašytojo pavardę, atlikti testą ir nurodyti rašytojų  gimimo vietas, išspręsti literatūrinį kryžiažodį. Kol komisija skaičiavo taškus, visi konkurso dalyviai ir jų mokytojos žiūrėjo 3 klasės moksleivių vaidinimą pagal Š.Pero pasaką „Pelenė“.

Skelbiami rezultatai. Mūsų moksleivių komanda laimėjo II –ąją vietą. Džiaugėmės ir su pakilia nuotaika grįžome namo.

 

 

 

 

 

MOKINIŲ ATEITININKŲ KUOPŲ NARIŲ MENINIO SKAITYMO KONKURSAS

2014 m. vasario 12 dieną Kauno B. Brazdžionio pagrindinėje mokykloje vyko mokinių ateitininkų kuopų narių meninio skaitymo konkursas ,,Jau saulelė vėl atkopdama...“ Konkurse dalyvavo Ruklos  Šv. Motiejaus ateitininkų kuopos narės 4 a kl. mokinės Ingrida Janušytė, Kornelija Lukminaitė, 6b kl. mokinė Erika Eismontaitė. Laimėjome dvi prizines vietas ir padėką.

Istorijos mokytoja Irūna Januškevičienė

 

 

RESPUBLIKINĖ VIKTORINA „MAIRONIO KŪRYBINIS JUBILIEJUS“

Sausio mėnesį  Kauno Maironio  lietuvių literatūros muziejus organizavo respublikinę viktoriną  „Maironio kūrybinis jubiliejus“, kurioje  dalyvavo ir mūsų mokyklos 10 klasės mokinys Gytis Černeckas  (vad. lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Regina Šereikė). Jis teisingai atsakė į visus viktorinos klausimus ir tapo nugalėtoju.  Gyrtis apdovanotas  Maironio lietuvių literatūros muziejaus diplomu ir atminimo dovanėle, knygele apie mūsų literatūros klasiką Joną  Mačiulį –Maironį.

 

TARPTAUTINIS INFORMATIKOS IR IT KONKURSAS „BEBRAS 2013“

Šiemet organizuotame 10-e Tarptautiniame informatikos ir IT konkurse „Bebras 2013“ dalyvavo ir mūsų mokyklos moksleiviai. Septintų klasių moksleivių tarpe pirmąją vietą užėmė Vladislovas Valavičius.

„Bebro“ baigiamoji šventė vyko Seimo rūmuose.

 

 

 

 

VIKTORINA „BŪK SAUGUS“

Lapkričio 26 d. Jonavos r. Policijos komisariate vyko rajoninė teisinių žinių viktorina ,,Būk saugus“. Renginį organizavo  Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariatas. 3 a klasės mokinių komanda  šauniai pasirodė ir laimėjo 2- ąją vietą.  Vaikai piešė plakatą ,,Visada praleisk artėjantį automobilį“. Komandos pavadinimas ,,Saugieji reperiai“. Repuodami prisistatė. Po to atliko testo užduotis, atsisveikino šūkiu: Ačiū jums mieli draugai, užsibuvome ilgai, buvo gera mums drauge, būsim saugūs, jums ate.  Vaikai, mokytoja ir mokykla buvo apdovanoti padėkomis. Kiekvienas mokinys gavo po knygą ir saldų prizą.  Prieš važiuodami į viktoriną vaikai lankėsi Jonavos gaisrinėje ir policijoje. Ten trumpai susipažino su gaisrininkų ir policininkų darbu.  Komandą viktorinai ruošė 3a klasės mokytoja E. Šereikaitė.

 

 

 

 

 

KONKURSAS „SVEIKUOLIŲ SVEIKUOLIAI“

Lapkričio 20 d. Jonavos pradinėje mokykloje startavo tarptautinio mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“ I etapas, kurį organizavo Jonavos rajono visuomenės sveikatos biuras kartu su Jonavos rajono savivaldybės administracijos, švietimo, kultūros ir sporto skyriumi.

 Konkurse varžėsi 8 komandos iš Jonavos bei rajono ugdymo įstaigų pradinių klasių komandos. Ruklos J.Stanislausko 4a klasės komanda „ Raudonskruosčiais“, kartu su savo mokytoja Gitana Čičinskiene užėmė II vietą. I vietą, tik trijų taškų skirtumu iškovojo Jonavos „ Neries“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių komanda.

 Konkurse vaikams reikėjo pademonstruoti ne tik žinias iš pirmos pagalbos, saugaus eismo, sveikos mitybos, fizinio aktyvumo, bet ir atlikti fizines rungtis. Taip pat reikėjo pristatyti namų darbą  „AŠ –GAMTA-SVEIKATA“. Ruklos J. Stanislausko komanda, gavo daugiausia taškų už savo langą į sveiką gyvenimą.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Viktorija Gaižauskienė

 

 

Ataskaita apie dalyvavimą rajoniniuose, respublikiniuose renginiuose 2013-2014 m.m.

Informacija atnaujinta: 2018-07-19 17:04:24