DIENOS CENTRO VEIKLA
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt

Atostogų metu, Dienos centrą „Pilnavertė vaikystė Rukloje“ lankantys mokiniai svečiavosi Kaune. Kino teatre žiūrėjo filmą „Ledo šalis“ ir aplankė Kauno paveikslų galeriją.

 

  

 

 

Dienos centro vasaros stovykla patiria daug nuotykių. Šiandien buvome Trakuose. Pasiplaukiojom laiveliu Galvės ežere, gaminome kibinus ir juos ragavome.( Senoji kibininė)

 

  

 

Vaikų dienos centro vaikai lankėsi Prezidentūroje, kur dalyvavo renginyje ,,Kampanijos už saugią Lietuvą 3-jų metų gimtadienis“ . Čia jų laukė įvairūs žaidimai, atrakcionai, susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite ir vaišės.

 

 

 

 

Kokių tik veiklų nevyksta YNOT  Vaikai Ruklos dienos  centre...

Tai ir išvykos pas senelius, pramogos baseine, gėlių sodinimas, daržovių auginimas. Pasirūpiname ir mažaisiais paukšteliais, kad vasarą džiugintų giesmelėmis. Skanaujame riešutų, vaisių, saldumynų...

  

 

 

 

2018-08-29 Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Rukloje veikiančiame vaikų dienos centre, kuris socialiai atsakingo verslo pastangomis šią vasarą buvo tapęs ilgiausia vasaros stovykla šalyje. Valstybės vadovė su vaikais ir miestelio bendruomene dalyvavo stovyklos uždarymo šventėje ir paskelbė akcijos „Padovanok vaikui vasarą“ rezultatus.

 

 

 

 

Rugsėjo 12, 13, 14 15, 16 d. Vilniuje, Kaune, Visagine ir Rukloje vyko Arabų kultūros dienos ,,Arabų kultūra arčiau negu arti“. Vyko edukaciniai užsiėmimai moksleiviams, parodos, paskaitos, koncertai, kūrybinės dirbtuvės, spektakliai, futbolo varžybos, arabiško maisto, papročių, filmų pristatymai.

Pabėgėlių centre moksleiviai iš Vilniaus parodė spektaklį ,,Kuršiukas“.

Vaikai,  lankantys Dienos centrą, apsilankė pabėgėlių centre. Ten stebėjo spektaklį, dalyvavo edukacinėje veikloje, piešė, mokėsi arabiškai pasisveikinti. Taip pat bendravo su Pabėgėlių centre gyvenančiais vaikais. Susitikimas visiems patiko. Kartu su mokiniais dalyvavo ir mokytoja Edita Šereikaitė bei specialioji pedagogė Sonata Paliukienė.

Edita Šereikaitė

 

 

Artėjant auksiniam rudeniui, besiruošiant rugsėjui, smagu prisiminti ką tik prabėgusią vasarą. Dalinamės vasaros Dienos centre prisiminimais.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

      

2017 m. birželio mėn. vykome į Kauną, į sveikatingumo centrą „Linija“, kur vaikams buvo vedama plaukimo treniruotė, vaikai buvo mokomi saugaus elgesio vandenyje. Po treniruotės vaikai turėjo progą atsipūsti čiuožinėdami nuo čiuožyklos tiesiai į vandenį ar atsipalaiduoti „džiakuzi“ baseine. Be abejonės, ši išvyka vaikams suteikė daug puikių įspūdžių!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

Vaikų dienos centre vyko užsiėmimas su dailės mokytoja, kurio tikslas – skatinti vaikų meninę saviraišką. Užsiėmimo metu vaikai iš pasirinktų nuotraukų piešė gamtą, įvairius jos pavidalus. Vaikams labai patiko tiek pats užsiėmimas, tiek kiekvieno gautas rezultatas!

 Psichologė Gintė Ulinskaitė

      

2017 m. birželio mėn. į Vaikų dienos centrą buvo atvykę Karatė treneriai, kurie vedė vaikams treniruotę, žaidė lauko žaidimus. Užsiėmimo tikslas - ugdyti sprendimų priėmimo, komandinio darbo, bendradarbiavimo įgūdžius, organizuoti mokinių laisvalaikį propaguojant sveiką gyvenseną. Turbūt viena labiausiai vaikus nuvarginusių, tačiau ir labiausiai patikusių užduočių – virvės traukimas, į kurią vaikai taip nuoširdžiai įsitraukė ir atidavė visas jėgas dėl komandos pergalės!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

2017 m. birželio mėn. į Vaikų dienos centrą buvo atvykę Maltos ordino Jaunieji mokyklos paramedikai, kurie labai įdomiai ir vaizdžiai mokė vaikus kaip elgtis, ką daryti atsitikus nelaimei – skęstant, susižeidus ar užspringus. Kiekvienas vaikas turėjo galimybę pats, panaudojant paramedikų atsivežtus manekenus, pasimokyti, kaip teisingai atlikti veiksmus suteikiant pirmąją pagalbą.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

  

2017 m. birželio mėn.  Vaikų dienos centre vyko robotikos užsiėmimas, kurio metu vaikai konstravo, statė tikrų tikriausius robotus ir netgi turėjo galimybę su savo kurtais robotais palenktyniauti! Robotika nepaliko abejingų nei berniukų, nei mergaičių!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

Kaip smagu vasarą leisti laiką lauke! Su Vaikų dienos centro lankytojais vykome į Jonavos miškų urėdiją, kur mus supažindino su įvairiais vabalais ir kur turėjome galimybę apžiūrėti didelę jų ekspoziciją. Taip pat važiavome į Šveicariją, pasivaikščiojome mokomuoju taku per buvusio karinio poligono likusius smėlynų fragmentus link pagrindinio objekto atokvėpio vietos "Kopa". Su mumis kartu vykusi Jonavos miškų urėdijos darbuotoja papasakojo apie šios vietos praeitį, „Kopos“ atsiradimą, čia augančius augalus.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

      

2017 m. birželio mėn. Vaikų dienos centre kūrėme stovyklos grupių vėliavas, sportavome, varžėmės ir žaidėme lauke, kalbėjome apie žalingų įpročių grėsmes bei sveikos gyvensenos privalumus ir netgi vykome į Trakus!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

   

Rukloje didesnė dalis gyventojų yra socialiai remtini, sunkiai gyvenantys, neturintys darbo, iš nepilnų, probleminių šeimų. Dėl gana sudėtingos socialinės situacijos, laiko ar įgūdžių trūkumo, tėvai neretai per mažai dėmesio skiria vaikų auklėjimui, priežiūrai, domėjimuisi jų laisvalaikiu, pomėgiais, interesais, jų elgesio kontrolei. Dėl tėvų dėmesio stokos vaikai patenka į rizikos atsirasti įvairioms biologinėms, psichologinėms ir socialinėms problemoms grupę, o taip pat yra ir viena labiausiai pažeidžiamų socialinių grupių. Tėvų dėmesio stoka neretai sudaro sąlygas vaikams burtis į neformalias grupes, kuriose yra labai didelė rizika atsirasti sveikatą žalojančiam elgesiui, žalingiems įpročiams, o visa tai sukelia skaudžias pasekmes psichinei ir fizinei sveikatai. Neigiamas savo, savo gyvenimo, savo veiksmingumo vertinimas, kuo dažnai pasižymi pakankamai tėvų dėmesio negaunantys vaikai, daro įtaką ir nesveikam gyvenimo būdui, tokiems jo rodikliams kaip fizinis aktyvumas, mityba, rizikingas elgesys, alkoholio vartojimas, rūkymas.

Todėl būtina organizuoti vaikų poilsį ir užimtumą, turiningą laisvalaikio praleidimą, skatinti vaikus dalyvauti kryptingoje veikloje, stiprinti jų saviveiksmingumą, sveikos gyvensenos įgūdžius, bei neigiamą požiūrį į žalingus įpročius.

2017 m. birželio mėn. 12 – 16 dienomis, Vaikų dienos centre vyko Vaikų vasaros poilsio ir užimtumo stovykla, kuri buvo finansuojama pagal Jonavos rajono savivaldybės patvirtintą  Jonavos rajono savivaldybės vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programų 2017 m. sąrašą. Šiai Vaikų vasaros poilsio ir užimtumo stovyklos Ruklos Vaikų dienos centre programai iš Jonavos rajono savivaldybės biudžeto lėšų buvo skirta 400 eurų. Stovyklos tikslas - stiprinti vaikų saviveiksmingumą, ugdant vaikų asmenines ir socialines kompetencijas, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius bei sudaryti galimybes mokinių saviraiškai.

 Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

  

Vasara – geriausias metas, ypač po ilgų mokslo metų! Kodėl? Juk vasarą nereikia mokytis, galima maudytis, važinėti dviračiu, važiuoti atostogų ir pramogauti nuo ryto iki vakaro! Iki vasaros likus vos vienai dienai, vaikai su entuziazmu dėlioja ateinančios vasaros planus, dalijasi lūkesčiais. Jų tiek daug! Dalį jų perkėlė į popierių, tad dalinamės vaikų taip laukiamos vasaros planais.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

Šeima – didžiausia vertybė. Gegužė – šeimos mėnuo, kurį minėdami Vaikų dienos centre vaikai gamino „šeimos gėles“, kuriomis puošėme dienos centrą, diskutavome apie šeimos svarbą ir vaidmenį mūsų gyvenime.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

2017 m. kovo – balandžio mėn. Vaikų dienos centre vyko užsiėmimai vaikams „Kaip visada atrodyti tvarkingam?“, kurių tikslas – ugdyti sveiką gyvenimo būdą, asmens higienos įgūdžius. Užsiėmimuose vaikai piešė, diskutavo, mergaitėms pynė kasas, rūpinosi rankyčių ir nagučių higiena, o po užsiėmimų dar gavo ir dovanų!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

   

2017 m. kovo – balandžio mėn. Vaikų dienos centre vyko kalanetikos užsiėmimai, į kuriuos buvo kviečiami vaikai su tėveliais. Užsiėmimų metu šeimos kartu leido laisvalaikį, sportavo, dalyviai buvo supažindinti su sveiko gyvenimo būdo formomis.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

2017 m. kovo mėn. Vaikų dienos centre vaikai turėjo galimybę susipažinti su Ebru menu  – tapyba ant vandens. Tai kūrybos technika, kai dažai yra ištaškomi vandens paviršiuje ir specialiais įrankiais judinant dažus vandens paviršiuje sukuriamas paveikslas. Kiekvienas kūrinys yra unikalus, kurio atkartoti negali net profesionalai!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

2017 m. kovo – balandžio mėn. vaikai buvo kviečiami į užsiėmimų ciklą „Pažink save geriau“, kuriuose vaikai žaidė, bendravo, piešė, lipdė. Šių užsiėmimų tikslas – padėti vaikams atskleisti savo stiprybes, galias, ugdyti bendravimo įgūdžius, formuoti vertybines nuostatas.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

2017 m. kovo – balandžio mėn. Vaikų dienos centre vaikai su tėveliais buvo kviečiami į užsiėmimų ciklą „Mokomės kurti“, kurių tikslas – ugdyti pozityvios tėvystės įgūdžius, stiprinti šeimos emocinę sferą. Užsiėmimuose vaikai su tėveliais mokėsi įvairių rankdarbių gaminimo technologijų, pozityviai leido laisvalaikį kartu.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

2017 m. balandžio 19 d. vykome į Ruklos kultūros centrą, kuriame vyko edukacinė pramoginė paskaita apie šv. Velykas, kurios metu mokėmės velykinių papročių, gaminome suvenyrus, šokome, dainavome ir ridenome margučius!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

Velykos atėjo! Belaukdami šv. Velykų, Vaikų dienos centre marginome margučius, prisiminėme velykinius papročius, žaidimus ir vaišinomės vegetariška pica, kurią patys išsikepėme!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

20017 m. kovo – balandžio mėn. Vaikų dienos centre vaikai dalyvavo saviraiškos teatro studijos praktiniuose užsiėmimuose, kuriuose buvo ugdomas kūrybiškumas, bendravimo įgūdžiai, skatinama saviraiška.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

2017 m. kovo mėnesį 7-10 klasių moksleiviai buvo kviečiami į Vaikų dienos centre vykusius užsiėmimus, ugdant karjeros ugdymo kompetencijas.  Moksleiviai buvo supažindinti su karjeros planavimo instrumentais, sėkmingos integracijos į visuomenę būdais, motyvuojami prisiimti atsakomybę už savo mokymosi rezultatus, asmeninių karjeros tikslų siekimą.

 Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

2017 m. kovo mėnesį vaikai buvo kviečiami į robotikos užsiėmimus Vaikų dienos centre, kuriuose lavino modeliavimo, konstravimo įgūdžius. Vaikai kūrė ir patys statė robotus, kūrė savo robotams programas ir net rengė robotų varžybas!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

2017 m. kovo mėnesį Vaikų dienos centre vyko renginiai „Mandalų kūrybos terapija ir asmeninis augimas“, kurių tikslas – ugdyti pozityvų „aš vaizdą“, lavinti vaikų emocinį intelektą ir kūrybiškumą. 

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

2017 m. kovo – balandžio mėn. dienos centre vyko keramikos užsiėmimai vaikams. Šių užsiėmimų tikslas – padėti vaikams pažinti save, suprasti savo „aš“, savo vaidmenį gyvenime, padėti atskleisti gebėjimus ir talentus. Vaikai lipdė, žiedė,  ir džiaugėsi savo kūriniais.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

 

2017 m. kovo – balandžio mėn. Vaikų dienos centre vyko renginių ciklas „Kurdamas aš augu“, kurių metu vaikai kūrė, piešė, klijavo, spalvino. Renginių tikslas – pasitelkiant kūrybinės raiškos priemones, padėti vaikui prabilti apie jam svarbiausius klausimus spalvomis, simboliais.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

 

 

2017 m. kovo mėnesį Vaikų dienos centre vyko įvairūs renginiai, kuriuose buvo ugdomi vaikų kūrybiškumas, vaizduotė, savivertė, bendravimo  ir bendradarbiavimo įgūdžiai, pozityvus „aš“ vaizdas, stiprinamas pasitikėjimas savimi, emocinis stabilumas, formuojamos vertybinės nuostatos.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

    

 

„Aš pastačiau robotą!”, “Tai mano pats gražiausias piešinys!“, „Pažiūrėkit, kokia mano gėlytė!“, „Oho, kaip gerai! Kaip tau taip išėjo?“, „Matėt? Man pavyko!“ – taip nuo kovo 3 d. dienos centre pagal projektą vykstančiuose renginiuose džiūgauja vaikai. Taigi, besibaigiant kovo mėnesiui, dalinamės akimirkomis iš dienos centre vykstančių užsiėmimų, kuriuose vaikai lipdo iš molio, gamina mandalas, žaidžia žaidimus, padedančius geriau pažinti save, susipažįsta su Ebru menu, kuria, bendrauja, sportuoja ir stato robotus!

Psichologė Gintė Ulinskaitė

     

Renginių organizavimo vaikų dienos centre  Ruklos J.Stanislausko pagrindinės mokyklos patalpose (Laumės g. 8, Ruklos msl., Jonavos raj. sav. LT-55290) grafikas

Eil. Nr.

Renginio pavadinimas

(pagal tech.specifikaciją)

Renginio vykdytojas

(pavadinimas, įm. kodas, adresas, tel. Nr.)

Renginio data ir laikas

Renginio vykdytojo paskirti už renginį atsakingi asmenys

1.

Renginys „Molio terapija ir asmeninės ribos, mano saugi aplinka“

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-03

Nuo 13 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

2.

Renginys „Kurdamas aš augu“

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-16

2017-04-06

Nuo 13 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

3.

Renginys „Mandalų kūrybos terapija ir asmeninis augimas“

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-07

2017-03-22

Nuo 13 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

4.

Renginys „Saviraiškos teatro studija“

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-28

2017-04-03

Nuo 13 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

5.

Renginys „Robotikos pasaulyje“

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-17

2017-03-24

2017-03-31

Nuo 14.30 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

6.

Renginys „Kalanetikos užsiėmimai“

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-10

2017-03-24

2017-03-31

2017-04-21

Nuo17.30 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

7.

Grupiniai užsiėmimai 

" Pažink save geriau"

 

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-09 nuo 14val iki 17val.

2017-03-13 13val

2017-04-20 13val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

8.

Renginys „Ebru menas vaikams“

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-14

Nuo 14 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

9.

Renginys "Molio pasaka" (5-8 m. vaikams)

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-04-19

Nuo 13 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

10.

Renginys "Keramikos stebuklas" (9-16 m. Vaikams)

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-04-05

Nuo 13 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

11.

Užsiėmimai vaikams „Kaip visada atrodyti tvarkingam?“ („Karališka Diena“)

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-29 13val.

2017-04-07 14 val.

2017-03-20 13.30val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

12.

Socialinių įgūdžių ugdymo renginys „Mokomės kurti“  socialinės rizikos šeimų vaikams ir jų tėvams.

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-21

2017-04-04

2017-04-18

Nuo 17 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

21.

Renginys „Užsiėmimai ugdant karjeros ugdymo kompetencijas. 7-10 kl. moksleiviams.“

VšĮ Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras

2017-03-15

2017-03-23

2017-03-27

Nuo 14 val.

Joana Gudžiūnienė

Kristina Juknienė

 

Užgavėnės – tai slenkstis tarp nueinančios žiemos ir ateinančio pavasario. Sakoma, kad per Užgavėnes reikia sočiai prisivalgyti ir labai sunkiai nedirbti, o kaukės – vienas pagrindinių Užgavėnių šventės atributų. Tad, Užgavėnių proga, dienos centre vaikai gaminosi kaukes, kepėme blynus, o jais prisivaišinę, visi kartu žiūrėjome filmą.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

Vasarui 16-oji

2017 m. vasario 16-ąją vaikų dienos centre minėjome Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Vasario 16-oji – tai ne tik mūsų valstybingumo, nepriklausomybės siekio, tačiau ir didžios drąsos pavyzdys. Šiai progai vaikai gamino  darbelius, kuriais puošė dienos centrą. Taip pat aptarėme, kokiais gerais poelgiais kiekvienas asmeniškai galime ir turime prisidėti prie Lietuvos valstybės grožio.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

Valentino diena

Kiekvienas yra geras ir nori būti draugiškas, todėl labai svarbu plėsti supratimą apie draugystę, ugdyti bendravimo įgūdžius. 2017 m. vasario 14 d. Valentino dienos proga, dienos centre su vaikais kalbėjome apie draugystę, diskutavome apie draugišką ir nedraugišką elgesį, svarstėme, koks turi būti geras draugas ir kiek mes patys esame geri savo draugams. Taip pat visi draugiškai gaminome, kepėme ir vaišinomės „Draugystės“ pyragu.

Psichologė Gintė Ulinskaitė

 

 

 

2017 m. Sausio 27d. dienos centre vaikai dalyvavo ebru – piešimo ant vandens užsiėmime. Tai neįprastas dailės metodas, kuomet vaikai labai aktyviai įsitraukia, bando išgauti įvairius ornamentus.  Galutinis rezultatas visuomet džiugina, nes kiekvienas vaikas išgauna originalų kūrinį.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

 

2017 m. sausio mėn. ketvirtadieniais tėveliai buvo kviečiami į tėvystės gebėjimų ugdymo ir stiprinimo užsiėmimus, kuriuos vedė dienos centro psichologė Vilma. Kartu su tėvėliais diskutavome, dalinomės mintimis, atlikinėjome įvairius pratimus, žaidėme kartu su vaikučiais. Šių užsiėmimų tikslas  stiprinti šeimos emocinę sferą, skatinti bendravimą šeimoje bei pozityvaus laiko praleidimą šeimoje. Dėkoju, tėveliams, vaikučiams, šeimoms, kurie sudalyvavo užsiėmimuose ir dalinosi gera nuotaika.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

Konferencija „Vaikų dienos centras-galimybės, pažanga ir perspektyvos“

2016 m. gruodžio 16 d. dienos centre vyko konferencija „Vaikų dienos centras-galimybės, pažanga ir perspektyvos“, kuri yra viena iš projekto „Vaikų dienos centras-pilnavertė vaikystė Rukloje“ veiklų viešinimo renginių. Mokyklos direktorius Darius Mockus pristatė pranešimą „Vaikų dienos centras - galimybės, pažanga ir perspektyvos“, vaikų dienos centro psichologė Vilma Kvietkuvienė papasakojo, kokia yra psichologo veikla vaikų dienos centre, o vaikų dienos centro pedagogės Edita Šereikaitė ir Jurgita Žaliabarštytė supažindino su centro veikla ir akimirkomis. Taip pat, konferencijoje dalyvavo Kauno r. Vilkijos gimnazijos vaikų dienos centro psichologė, kuri pristatė jų ugdymo įstaigos vaikų dienos centro veiklą. Jonavos rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėjas Eligijus Laimikis pasidžiaugė aktyvia ir be galo naudinga VDC veikla. 

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

2016 m. gruodžio 19 d. dienos centre lankėsi Visuomenės sveikatos biuro specialistės, kurios su vaikais kalbėjo apie sveiką maistą. Suteikė žinių apie sveiką mitybą, įtraukė vaikus į sveiko maisto ruošimą, tokiu būdu siekė formuoti mitybos įpročius. Vaikai ne tik mėgavosi gaminimo procesu, bet ir skanavo savo rankomis paruoštą maistą.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

2016 m. gruodžio mėn. vyko renginys vaikų teisėms pažymėti, kurio tikslas atkreipti bendruomenės dėmesį į vaikus ir jų teises. Į renginį buvo kviečiami vaikučiai kartu su tėveliais. Renginio pradžioje, aktų salėje, prisiminėme visas veiklas, kuriose dalyvavome, vaikai pasidalino savo įspūdžiais, dėkojo renginio organizatoriams. Vėliau, vaikai pramogavo kartu su zebriuku „Dryžiumi“, kartu su tėveliais kūrė advetinius vainikus, žvakides, kuriais galėjo pasipuošti savo namus, gamino kalėdinius atvirukus, įvairias šventines kaukes. Daug džiugių emocijų vaikams sukėlė, renginio pabaigoje, didžiulis tortas.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

2016 m.  rugsėjo  – gruodžio mėn. vaikams buvo organizuojamas užsiėmimų ciklas  „Dideli ir maži draugai“. Užsiėmimų tikslas – skatinti jaunąją kartą daryti gerus darbus, suvienyti  bendram tikslui įvairaus amžiaus vaikus, paauglius. Vaikai buvo kviečiami į 5 užsiėmimus. Užsiėmimų metu vaikai bandė įvairius ekspermentus, žaidė bendradarbiavimo žaidimus, draugiškai kartu pietavo.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

 

2016 m. rugsėjo – gruodžio mėn. vaikai buvo kviečiami į saviraiškos teatro studiją, dienos centre. Teatro mokytoja supažindino vaikus su teatro elementais bei vedė praktinius teatro užsiėmimus. Vaikai turėjo galimybę išbandyti save naujoje, dar neatrastoje veikloje.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

Dienos centre paminėjome „Atšvaito dieną“. Svečiuose lankėsi policijos pareigūnės, kurios pasakojo vaikams apie saugų eismą kelyje, tikrino vaikų žinias, dovanojo atšvaitus. Taip pat, vaikučių striukės buvo puošiamos ilgalaikiais atšvaitais. Vaikai, patys galėjo išsirinkti atšvaito formą.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

2016 m.  rugsėjo – gruodžio mėn. dienos centre buvo organizuojamos vaikams stovyklos.  „Socialinių įgūdžių lavinimo stovykla 1-5 kl. Moksleiviams“ buvo skirta organizuoti turiningą laisvalaikį ir stiprinti moksleivių emocinį stabilumą. Stovykla vyko visa savaitę, kurios metu vaikus aplankė rytų kovos menų klubo „Tora“ treneriai. Taip pat, vaikai buvo kviečiami į antrą stovyklą „Stovykla paaugliams“, kuri vyko 10 d. vaikai aplankė Kauną, dalyvavo Ruklos miestelio mokomojo pulko organizuojamuose užsiėmimuose, žaidė komandinius žaidimus dienos centro keimelyje.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

  

 

2016 m. rugsėjo – gruodžio mėn. dienos centre vyko užsiėmimai 5-10 kl. moksleiviams, kurių siekis  padėti vaikams atrasti gyvenimo vertybes, atrasti savo talentus. Svečiuose lankėsi Karolis Bauža, dziudo treneris, kuris dalinosi savo įspūdžiais, savo laimėjimais bei vedė užsiėmimus.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

Dienos centre organizuojami vaikams išvažiuojamieji renginiai. 2016  m. rugsėjo – gruodžio mėn. vyko šie renginiai:

  • „Molio terapija ir asmeninės ribos, mano saugi aplinka“;
  • „Sapnų gaudyklių pynimas“;
  • „Kurdamas aš augu“;
  • „Mandalų kūrybos terapija ir asmeninis augimas“;
  • „Robotikos pasaulyje“;
  • „Pažink save geriau“;
  • „Molio pasaka“;
  • „Keramikos stebuklas“

Šių išvažiuojamųjų renginių tikslas - padėti vaikui pažinti save, skatinti saviraišką, pasitelkiant kūrybinės raiškos priemones padėti atskleisti vaiko galias, stiprybes. Aplankėme Jonavą, Kauną, Ruklos miestelio soc. paslaugų centrą. Išvykų metu vaikai mokėsi lipdyti iš molio puodynes, kurė savo asmenines sapnų gaudykles, piešė mandalas, mokėsi konstruoti robotus ir išbandė daugelį kitų naujų veiklų.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

  

  

Dienos centre, 2016 m. rugsėjo – gruodžio mėn. vyko dailės terapijos užsiėmimai vaikams. Vaikai išbandė daug įvairių piešimo metodų bei technikų: piešė pirštais, piešė ant vandens, piešė su tušu, piešė akriliniais dažais ir daugelį kitų. Viso proceso metu vaikai patirdavo daug teigiamų emocijų, džiaugdavosi galutiniais savo meno kūriniais.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

2016 m. lapkričio mėn. vaikai dienos centre pramogavo „Baubukų šventėje“. Vaikai šoko, rungėsi rungtyse, puošė moliūgus, gamino baubukiškus gėrimus ir gardumynus.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

 

2016 m. lapkričio mėn.  dienos centre vaikai buvo kviečiami sudalyvauti socializacijos projekto „Turiningo laisvalaikio keliu“ akcijoje „Kurkime draugystę“. Šia akcija buvo siekiama  padėti vaikams atrasti pozityvaus bendravimo formas bei  pajusti bendruomeniškumo jausmą. Akcijos metu vaikai kurė draugystės amuletus ir dalinosi mintimis apie draugišką bendravimą.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

2016 m. rugsėjo – gruodžio mėn. pradinio amžiaus moksleiviams dienos centre vyko užsiėmimai  „Kaip visada atrodyti tvarkingam?“. Mokinukai buvo įtraukiami į kūrybiškus užsiėmimus, žaidimus, kurių metu mokėsi apie sveiką gyvenimo būdą, asmens higienos įgūdžių, stalo kultūros ir etiketo. Šiuos užsiėmimus padėjo organiozuoti Jonavos r. Vaikų ir Jaunimo visapusiško lavinimo centro specialistė Livija.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

Dienos centre, rugsėjo – gruodžio mėn. buvo organizuojami užsiėmimai „Ugdant karjeros ugdymo kompetencijas 7-10 kl. moksleiviams“. Mokiniai atlikinėjo užduotis, diskutavo, mokėsi atrasti save karjeros kelyje. Užsiėmimų metu buvo siekiama skatinti mokinių iniviatyvumą, pasitikėjimą savimi, kūrybiškumą, siekiant asmeninių karjeros tikslų.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

2016 m. Rugsėjo – spalio mėn. dienos centre tėveliai su vaikučiais buvo kviečiami sudalyvauti šeimos užsiėmimuose. Vyko Socialinių įgūdžių ugdymo renginiai „Mokomės kurti“; Šeimų meno terapijos užsiėmimai bei Tėvų ir vaikų jogos užsiėmimai, kurių metu buvo siekiama skatinti pozityvų laisvalaikio praleidimą kartu su šeima, stiprinti emocinę sferą bei bendravimą šeimoje. Tėveliai kartu su vaikučiais kurė bendrus meninius darbelius, išbandė daug įvairių žaidimų šeimoje, mokėsi atsipalaiduoti jogos, relaksacijos užsiėmimuose.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

2016 m. rugsėjo mėn. vyko renginys „Šeimos diena“, skirtas paskatinti šeimas kartu leisti laisvalaikį, patirti daug teigiamų emocijų. Vaikai kartu su tėveliais žaidė žaidimus, dalyvavo įvairiose rungtyse, kurė šeimos šūkį,  kepė blynelius, vaišinosi sriuba. Labiausiai vaikams džiugesio suteikė leidžiamos dirbtinės putos dienos centro keimelyje. Džiugu, jog renginyje sudalyvavo tiek daug tėvelių su savo vaikučiais.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

2016 m. rugsėjo 15 d.  vyko renginys „Kurdamas aš augu“. Renginio metu vykome į menininkės Ingos dirbtuvėles.  Meninkė demonstravo ir mokė daug įvairių piešimo technikų, metodų. Vaikai džiaugėsi savo įvairiaspalviais meno kūriniais.  Taip pat, kad kūriant nepritrūktų jėgų, stiprinomės vaišėmis.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

2016 m. rugsėjo 14 d. rytų kovos menų klubo „Tora“ treneriai kvietė vaikus sudalyvauti renginyje „Dideli ir maži draugai“. Vaikai aktyviai ir judriai praleido popietę. Treneriai mokė naujų judesių, įtraukė vaikus į bendradarbiavimo įgūdžius ugdančius, žaidimus.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

 

2016 m. rugsėjo 13 d. dienos centre lankėsi sveikatos specialistė Livija.  Renginio  „Priklausomybėms ne“ vienas iš uždavinių buvo formuoti sveiką gyvensenos stilių, teisingą elgseną. Sveikatos specialistė rodė vaikams filmą, vaizdžiai pateikė žalingų įpročių pasekmes sveikatai.  Renginio pabaigoje prie arbatos ir vaišių vaikai diskutavo sveiko gyvenimo būdo tema.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

 

Šiais metais rugpjūčio 9d. tėveliai kartu su vaikučiais sudalyvavao jogos užsiėmime. Jogos specialistė Simona išmokė daug naujų pratimų, padėjo atipalaiduoti. Vėliau visi vaišinomės arbata ir dalinomės įspūdžiais, patirtais jogos užsiėmimo metu.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

 

 

 

2016 m. rugsėjo 8 d. tėveliai kartu su vaikučiais buvo kviečiami sudalyvauti šeimų meno terapijos užsiėmime. VŠĮ  vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centro specialistės pravedė smagius žaidimus, meno terapijos užsiėmimą, įdomias diskusijas. Taip pat, tėveliai ir vaikučiai buvo vaišinami saldžiais skanėstais. Laikas tikrai neprailgo, visus lydėjo gera nuotaika. Ačiū, tėveliams, kad skirė laiko ir praleido smagų vakarą kartu su vaikučiais.

Psichologė Vilma Kvietkuvienė

  

 

 

Šiais metais rugsėjo 1-ąją paminėjome dienos centre.  Žaidėme žaidimus, vaišinomės saldžiomis vaišėmis, bandėme išgauti vaikų pamėgtus muilo burbulus. Šventės pabaigoje vaikams buvo siūloma žiūrėti animacinį filmuką  „Zoot
Informacija atnaujinta: 2020-02-20 09:23:46